Filtrul pentru apa CT - ULTRACARB - montaj deasupra chiuvetei de la bucatarie

Filtru apa cu cartus filtrant ceramic antibacterian - CT-UC  - CARTUS FILTRANT DOULTON Ultracarb

 Este un filtru cu cartus ceramic, lavabil, schimbabil, antibacterian cu o capacitate de decontaminare de ~3750 litri apa/cartus.

 Dimensiunile porilor (0,5 microni) impiedica trecerea sedimentelor si a bacteriilor, acestea ramanand pe suprafata exterioara a cartusului. Dupa o anumita cantitate de apa filtrul isi micsoreaza debitul si astfel stim ca trebuie curatat. Curatarea se face sub jet de apa cu ajutorul unei lavete aspre de curatat vase.

 Cartusul este compus dintr-un miez de carbune activat, rasina schimbatoare ioni pentru a elimina metalele grele si un invelis exterior din ceramica poroasa.

 NU se folosesc detergenti sau alte substante de curatare. Filtrul nu necesita sterilizare dupa spalare (auto-sterilizare).

 Capacitate: ~3750 Litri

 Debit de lucru: 2 Litri /minut

 Contaminanti eliminati :

- Clor liber, Turbiditate, Culoare, Miros si Gust neplacut, Trihalometani (THM’s), Chimicale Volatile Organice (VOC’s), PNA’s, PCB’s, Insecticide, Ierbicide, Metale grele  si multi alti contaminanti ce pot fi in apa

- Sedimente mai mari de 0,9 microni = 99,99%

- Sedimente intre 0,5 si 0,8  microni > 99,9%   

- Bacterii patogene: Holera,Shigella, Febra Tifoida, Salmonella, Serratia , Klebsiella, 

- E.coli, Coliformi fecali > 99,99 %

- Criptosporidium, Giardia – 100%

-Filtrare suspensii solide: sedimente mai mari de 0.9 microni >99.99% ; sedimente mai mari de 0.5 microni >99.9% ; turbiditate >99.7%.

- Gust si miros 100%.

- Substante Organice: Lindan (0.1ppb) >80% ; Atrazina (1.2ppb) >80% ; TCPs (1.2ppb) >50% ; PAHs (0.2ppb) >95% ; Cloroform (150ppb) >50%.

In conditii normale de exploatare, cartusul se schimba la un interval de 2 ani.

 Filtrul  este compus din:

  1. Corpul principal – carcasa transparenta
  2. Cartusul Doulton Ultracarb + 2 garnituri
  3. Baza
  4. Pipa
  5. Furtun flexibil
  6. Divertor
  7. Cheie pentru desfacerea carcasei

 Caracteristici:

- nu elimina mineralele din apa
- nu elimina apa la drenaj

 Pachetul este complet cu KIT de instalare, garantie, instructiuni de instalare si exploatare.

Pentru oferte si alte modele de filtre pentru apa uz casnic, filtru apa casnic si industrial va rugam sa ne contactati.

APA DE LA ROBINET VS APA PLATA 

   In Romania se consuma aprox. 1 miliard de litri de apa imbuteliata anual. Din acest motiv am considerat ca ar fi util pentru populatia Romaniei un articol in care sa analizam cat de sigur este consumul de apa imbuteliata.

   Pe orice eticheta putem citi tot felul de argumente care ne indeamna sa consumam aceasta apa. “Totusi  nu orice apa imbuteliata este si potabila. S-au vazut cazuri cand pe sticla nu era trecut nici izvorul si nici producatorul. Unele  ape imbuteliate pot fi chiar mai periculoase decat apa de la robinet” a declarat dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul institului de Cercetare Alimentara.

  Apa de la robinet  este declarata potabila “in realitate, ea poate poate provoca probleme grave de sanatate pe termen lung” a declarat dr  Mencinicopschi intr-un interviu pentru BBC Romania. Domnia sa a specificat ca plumbul si clorul pot afecta grav sanatatea.

   Au mai existat atunci cateva cazuri in care s-au constatat poluari accidentale ale surselor cu ingrasaminte chimice sau din cauza unor lucrari neavizate. In unelle  cazuri s-au depistat concentratii foarte mari de nitrate. Acest lucru este valabili si in fantani din care se aprovizioneaza 10% din populatia Bucurestiului. Nitratii sunt extreme de daunatori in special pentru copii mici. In cazul sugarilor, o valoare prea ridicata a nitratilor poate fi fatala, in timp ce pentru adulti, poate provoca cancer.

  Desi in zilele noastre exista tot felul de legi stricte care ar trebui sa ne confere un sentiment de siguranta in ceea ce priveste calitatea apei pe care o consumam, lucrurile nu stau deloc asa. Dr. Adriaan Feru, directorul de cercetare-dezvoltare de la Societatea Nationala a Apelor Minerale afirma: “ Cred ca ar trebui sa existe o autoritate unica pentru reglementarea acestui domeniu, care sa coordoneze tot lantul si prin care sa fie  implicate celelalte institutii”.

  Producatorul de apa de masa are nevoie doar de 2 avize sanitare si  este verificat de cel mult 2 ori/an de Inspectia Sanitara de Stat. In cazul celor ce imbuteliaza apa minerala, trebuiesc facute analize zilnic, lunar sau semestrial. Trebuie mentionat ca in 15% din cazuri, licentele de exploatare sunt detinute  de producatori si singuri trebuie sa isi faca monitorizarea.

  Dr Feru ii sfatuieste pe producatorii de apa  sa fie precauti deoarece pe timpul verii, cand consumul de apa este mult  mai mare, apare tentatia de a suprasolicita sursa de apa si acest lucru poate cauza calitatii apei deoarece se depaseste aria de protectie si respective sursa poate fi expusa.

   Apa imbuteliata mai are un inconvenient- datorita faptului ca este comercializata la PET-uri, daca lasam aceasta sticla de plastic in caldura sau umezeala se pot elibera substante chimice in apa.

   Oamenii de stiinta germani au demonstrate ca folosirea unei sticle de plastic pentru un timp indelungat poate duce la eliberarea unei cantitati de antimoniu. Aceasta substanta poate provoca varsaturi si diaree.

   Sfaturi pentru evitarea problemelor mentionate mai sus:

- In cazul in care aveti indoieli in ceea ce priveste calitatea apei pe care o consumati, solicitati un bulletin de analiza.

Apa provenita din fantani  trebuie testate  in fiecare an.

- Evitati sa mai consumati apa din sticle de plastic. Folositi un termos din otel inoxidabil pe care  sa-l spalati bine intre utilizari.

- Evitati consumul de apa de la dozatorul de birou pentru ca prezinta un risc mare de contaminare.

- Cand cumparati apa imbuteliata axati-va pe marcile recunoascute.

- Achizitionati propriul dvs. Filtru pentru apa! 

Atlantic Aqua SRL

RO29326200 | J40/13409/2011

Strada Răsăritului nr. 6, București 061205‎

office@epurarea-apei.ro
vanzari@epurarea-apei.ro

Tel: 0720 041 047 | 0720 430 678
CONTACT
© 2009-2021 Atlantic Aqua SRL. Designed & Powered by Web Synapse
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram