Sterilizatoare apa cu ultraviolete

office@epurarea-apei.ro+40720-430-678

Sterilizarea apei cu ultraviolete (UV) este un mod sigur si economic pentru a elimina din apa contaminarile microbiologice fara folosirea de substante chimice, deci fara a altera gustul apei.

Purificarea apei cu uv elimina in proportie de 99.99 % virusuri, bacterii, alge (in special Giardia lamblia si Cryptosporidium, E.coli).

Eficienta unui sterilizator cu UV este strict legata de compozitia apei care trebuie sterilizata. Sterilizatorul cu lampa UV a fost proiectat astfel incat se poate monta vertical/orizontal si cu intrarea pe la un capat sau pe la celalalt functie de viteza specifica de curgere prin sterilizator.

Ideal, montarea unor sterilizatoare cu uv se face in pozitie orizontala avand in vedere un spatiu liber, suficient schimbarii lampii.
Lampa UV este proiectata pentru o durata de viata de aproximativ 9000 de ore(aproximativ 1 an), dupa care trebuie schimbata.

Procesul de tratare a apei cu Ultraviolete este un proces fizic de dezinfectare si nu implica introducerea unor substante chimice in apa. Cum nu exista reziduuri, este necesar ca intregul sistem de distributie sa fie plasat dupa ce sistemul UV a fost dezinfectat pentru a asigura o apa fara contaminanti biologici.

Tratarea apei cu uv elimina din apa bacterii si virusuri din care enumeram numai pe cei mai periculosi pentru sanatatea noastra:

STAPHYLOCOCCUS AUREUS, STREPTOCOCCUS FAECALIS, BACTERIOPHAGE (E.COLI.), HEPATITIS VIRUS, MYCOBACTERIUM TUBERCULOSIS, POLIOVIRUS, ROTAVIRUS, AGROBACTERIUM TUMAFACIENS, BACILLUS ANTHRACCIS, BACILLUS MEGATERIUM (VEGETATIVE), BACILLUS MEGATERIUM (SPORES), BACILLUS SUBTILIS (VEGETATIVE), BACILLUS SUBTILIS (SPORES), CLOSTRIDIUM TETARI, CORYNEBACTERIUM, ESCHERICHIA COLI, LEGIONELLA BOZEMANII, LEGIONELLA DUMOFFII, LEGIONELLA GORMANII, LEGIONELLA MICDADEI, LEGIONELLA PNEUMOPHILIA, LEPTOSPERA INTERROGANS, MYCOBACTERIUM TUBERCULOSIS, PROTEUS VULGARIS, PSEUDOMONAS AERUGINOSA, RHODOSPERILLIUM RUBRUM, SALMONELLA ENTERITIDIS, SALMONELLA PARATYPHI (FEBRA ENTERICA), SALMONELLA TYPHIMURIUM, SALMONELLA TYPHOSA (FEBRA TIFOIDA), SHIGELLA DYSENTERIAE (DYSENTERY), SHIGELLA FLEXNERI (DYSENTERY), STAPHYLOCOCCUS EPIDERMIDIS, etc.

CALITATEA APEI:

Calitatea apei potabile se poate modifica in timp, contaminandu-se cu bacterii daunatoare.

Stabilirea calitatii apei este foarte importanta pentru functionarea in conditii optime a sterilizatorului UV..

Valori permise pentru instalarea sterilizatorului UV:

● Fier : 0,2 mg/l

● Duritate : < 7 gpg (120 mg/l)

● Turbiditate : < 1 NTU

● Mangan : < 0.05 ppm (0.05 mg/l)

● Substante tanante : < 0.1 ppm (0.1 mg/l)

● Intensitatea UV : > 75% (consultati producatorul in cazul unor aplicatii in care UVT < 75%

*Pentru o functionare optima a sistemului, duritatea apei trebuie sa fie sub 7 grade germane. In cazul in care duritatea apei depaseste 7 grade germane, se recomanda dedurizarea apei inainte de instalarea sistemului UV.

In cazul in care sunt depasite valorile mentionate mai sus, se recomanda pre-tratarea apei inainte de instalarea sistemului UV. Parametrii apei pot fi determinati intr-un laborator de specialitate.

Pretratarea apei este necesara pentru o functionare optima a sistemului cu UV.

Pentru debite si modele mai mari va rugam sa ne contactati.

Model Sterilizator cu UV Descriere Debit Putere
Model Sterilizator cu UV Descriere Debit Putere
Sterilizator apa PC-3 3GPM - IN/OUT 1/2" 11l/min 15 W
Sterilizator apa PC-6 6GPM - IN/OUT 1" 23l/min 21W
Sterilizator apa PC-8 8GPM - IN/OUT 1" 38l/min 29 W
Sterilizator apa PC-12 12GPM - IN/OUT 1" 57l/min 40 W

Atlantic Aqua SRL

RO29326200 | J40/13409/2011

Strada Răsăritului nr. 6, București 061205‎

office@epurarea-apei.ro
vanzari@epurarea-apei.ro

Tel: 0720 041 047 | 0720 430 678
CONTACT
© 2009-2022 Atlantic Aqua SRL. Designed & Powered by Web Synapse
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram